0

On contribution page, I set "Membership One" as default membership, but then "Membership Two" is what shows up as default membership choice for public. I tried changing the default to other membership type, and it never "sets" as the correct membership I want defaulted but rather chooses another membership. It's like the membership type that is visible to public, is actually programmed as something else in Civicrm. Using WP.

How do I fix this?

Thank you!

  • can you confirm if you can replicate this on the demo site please – petednz - fuzion Jun 14 '16 at 8:22
  • How do I do that?^^^ – SHE Jun 14 '16 at 15:27
  • link for testing in demo civicrm.org/sandboxes - username and password is demo – Ramesh - ARTECH Consultancy Jun 14 '16 at 16:26
  • I couldn't put in my civi info in demo site, doesn't seem like there is a way to just drop my civicrm component in there if that's what I am supposed to do to test it. – SHE Jun 14 '16 at 17:31
  • You would replicate by creating a Contribution page with memberships and confirming it works / fails in same way it does on your install – petednz - fuzion Jun 14 '16 at 19:18
2

I think the answer to this was that there was a bug whereby the 'weight' was being used in one situation, whereas the type ID was being used in the other. And this error only showed up if you had changed the 'weight' ie the order of your Membership Types.

To quote the ticket in JIRA

In the contribution page edit form, the default is selected by membership_type_id. When the contribution form is displayed, it's using the weight of the membership type instead

This has now been fixed by the Fuzion Team.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.