3

After upgrading from 4.7.11 to 4.7.13 (with Drupal 7.51), I get à 500 error (Internal Server Error) on an ajax call when attempting to create a new mailing. The screen stucks at "Initializing..."

  • The message in the console is : GET XHR http://dev.lists.sciences-po.fr/fr/civicrm/ajax/rest [HTTP/1.1 500 Internal Server Error 381 ms]
  • Parameters are : action=get&entity=MailingGroup&json={"mailing_id":"6"}
  • There are some similar ajax call before and after the faulty one, without any problem.
  • There are no javascript error except this one.
  • There are no group in the civicrm_mailing_group table

Have you got an idea of debug tests I could run to understand more about this error ? I know, I definitely need to read the server logs, but I don't have access.

Thanks for your help.

Philippe

2

After investigations :

  • The issue is due to i18n : if multilingual is on, then the bug raises. When it's off, there are no bug.
  • CRM_Core_DAO_AllCoreTables::registerEntityType returns only table names without language code. In my case, the function returns civicrm_group instead of civicrm_group_fr_FR. Then, the function CRM_Core_DAO_AllCoreTables::getClassForTable($table) returns nothing, which ends with the following error : PHP Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /store/www/dev.lists.sciences-po.fr/html/sites/all/modules/civicrm/CRM/Utils/SQL.php on line 53

Guess some hook in the i18n module is missing or not working properly.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.