1

I've created a few rules with CiviRules that trigger an email. They all work perfectly as long as I don't add a delay. I've tested adding a 1-minute delay with different types of rules but the email never gets triggered?

The job appears in the civicrm_queue_item table but doesn't get released

The job log for CiviRules delayed actions says success

Using CiviCRM 4.7.27 and CiviRules 1.15

I did further testing on my local environment and it works as expected when I changed the site's timezone to the one I live in.

Update: The emails were sent in the end but 11 hrs later even though the release date was correctly set to 1 minute later in the civicrm_queue_item table

2

The scheduled job for delayed civirules (Process delayed civirule actions (Always)) should be set to always. Can you check if your cron properly executes the CiviCRM scheduled jobs?

  • It is set for always. Even when I run it manually it won't trigger up the action. It just ran regularly with cron 11 hours later – Yossi Jan 8 '18 at 21:25
  • 1
    timezone issue? – petednz - fuzion Apr 9 '18 at 2:18
  • It is not an issue that I recognise. I use the minute delay regularly without any problems? – ErikH - CiviCooP Aug 7 '18 at 6:51
1

You could try upgrading to the latest CiviRules version? I recommend doing this on a test version first and always backing up your existing rules before you do.

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.