0

I'm getting the following message about 3 or 4 times a day from cron. Nothing is showing up in the error log and I'm puzzled. This follows moving the site from one host to another which must be a clue. Civi is working fine except for this error message. The site is Drupal based, release 5.19.4 and PHP 7.3.15. After putting in the line suggested by Demerit, here's the new trace, the problem occurred once today.

Warning: array_intersect_assoc(): Expected parameter 1 to be an array, string given in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core/SettingsMetadata.php on line 150

Warning: array_intersect_assoc(): Expected parameter 1 to be an array, string given in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core/SettingsMetadata.php on line 150

Warning: array_intersect_assoc(): Expected parameter 1 to be an array, string given in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core/SettingsMetadata.php on line 150

Warning: array_intersect_assoc(): Expected parameter 1 to be an array, string given in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core/SettingsMetadata.php on line 150

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/CRM/Core/Session.php on line 124

And here what was in ConfigAndLog at the time the problem occurred

Mar 18 02:15:02 [info] ddd DD

Mar 18 02:15:02 [info] month

Mar 18 02:15:02 [info] 500

Mar 18 02:15:02 [info] en_GB

Mar 18 02:15:02 [warning] Deprecated Path: There is a setting (generate_schema_and_data) not correctly defined. You may see unpredictability due to this. CRM_Core_Setting::setItems Array ( [civi.tag] => deprecated )

Mar 18 02:15:04 [warning] Deprecated Path: There is a setting (generate_schema_and_data) not correctly defined. You may see unpredictability due to this. CRM_Core_Setting::setItems Array ( [civi.tag] => deprecated )

  • To debug, just before line 149 add if (is_string($fieldValues)) { CRM_Core_Error::debug_log_message($fieldValues); } and then that should at least give a clue in ConfigAndLog as to what. – Demerit Mar 15 at 18:56
  • Thanks - have done so, will let you know – Andy Clark Mar 15 at 19:25
  • That caused a fatal error, but revealed the problem? – Andy Clark Mar 16 at 8:30
  • Here's the trace partly edited to keep within the character limit: <b>Fatal error</b>: Uncaught Error: Class 'Civi\Core\CRM_Core_Error' not found in /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core #2 /home/example/public_html/sites/all/modules/civicrm/Civi/Core/SettingsManager.php(118): Civi\Core\SettingsManager-&gt;getDefaults('domain') #3 /home/examplen/public_html/sites/all/modules/civicrm/CRM/Core/Config.php(126): – Andy Clark Mar 16 at 8:43
  • 1
    I re-saved the domain info (administer/localisation/languages/currency/locations and since then have had no messages. So if it reoccurs I'll add the \ in. Thx for help! – Andy Clark Mar 16 at 14:55
1

Based on comments this was tracked down to extensions. @andy-clark looked at the installed extensions and an older version of the CiviCalendar extension was creating the string error.

Also the Summary Fields extension was creating deprecated warnings.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.