0

In moving from 5.49 to 5.50 we seem to lose a table. All civimails generate a "DB missing table error" and the logs show the following. We get this error with all of the new versions of 50+ but not the last version of 49.

Jul 29 10:45:54 [error] $Fatal Error Details = Array ( [callback] => Array ( [0] => CRM_Core_Error [1] => exceptionHandler )

[code] => -18 [message] => DB Error: no such table [mode] => 16 [debug_info] => SELECT a.id AS id, a.name AS name, a.label AS label, a.description AS description, a$ FROM civicrm_search_segment a ORDER BY label ASC [nativecode=1146 ** Table 'civicrm.civicrm_search_segment' doesn't exist] [type] => DB_Error [user_info] => SELECT a.id AS id, a.name AS name, a.label AS label, a.description AS description, a.$ FROM civicrm_search_segment a ORDER BY label ASC [nativecode=1146 ** Table 'civicrm.civicrm_search_segment' doesn't exist] [to_string] => [db_error: message="DB Error: no such table" code=-18 mode=callback callback=CRM_Core_Error::exceptionHandler p$ FROM civicrm_search_segment a ORDER BY label ASC [nativecode=1146 ** Table 'civicrm.civicrm_search_segment' doesn't exist]"]

2
  • 1
    I've literally just upgraded a site from 5.49 to 5.51.1 and the table called civicrm_search_segment is there post-upgrade. I'm assuming your database is called 'civicrm'? If not that might be the issue
    – Graham
    Jul 29, 2022 at 16:34
  • 2
    Also have you run extension upgrades? If you can't get into the UI to the system status page then can do on command line cv ext:upgrade-db
    – Demerit
    Jul 29, 2022 at 18:58

1 Answer 1

2

Thanks. The problem seems to have come from not running the extension upgrade at /civicrm/admin/extensions/upgrade?reset=1

After doing that civicrm_search_segment is back.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.