2

I get this error when I try to upload an image in the email wysiwyg...

Could not load the settings file at: /srv/bindings/34923847/code/profiles/civicrm_starterkit/modules/civicrm/../..//default/civicrm.settings.php

I have no problem uploading images for contacts. All my directories and resource urls seem to be good. I'm running civicrm 4.6.5 on D7. I started having this problem once I upgraded from civicrm 4.4.7 to 4.6

  • Is your site under /sites/default or a specific folder like /sites/mysite.org? – Nicholai Aug 14 '15 at 20:49
  • No. I don't quite see how that would work though... mysite.org/sites/default ... is what i have. – Yossi Aug 14 '15 at 20:51
  • if you go into a terminal session and run nano /srv/bindings/34923847/code/profiles/civicrm_starterkit/modules/civicrm/../..//default/civicrm.settings.php does it open the file? Just trying to narrow down potential causes. – Nicholai Aug 14 '15 at 21:01
  • Thank you. It does open but it seems empty though. I don't see text. – Yossi Aug 14 '15 at 21:08
  • So the exact steps are: click Image icon, click Upload tab, click Choose file and select an image, click "Send it to the server" button, receive error immediately upon clicking that button? – Nicholai Aug 14 '15 at 21:18
2

CiviCRM Starterkit is installed as a Drupal installation profile, so it's got the civicrm module directory inside /profiles/civicrm_starterkit/modules rather than /sites/all/modules. CiviCRM is assuming that you can go up two levels from the folder where it's currently running and then over to the default folder to find civicrm.settings.php. That's not the case here.

A couple of things to do, then:

  1. To deal with this in the short run, you might copy your settings file into code/profiles/default as a short-term hack.

  2. File a bug report because obviously something's making an inaccurate assumption.

  3. Consider whether using Pantheon and civicrm-starterkit is giving you any benefit. Just because something can work doesn't mean it's worth the extra effort dealing with a quirky host and an unmaintained distribution.

  • Oh, and for my real opinions about Pantheon, see civicrm.stackexchange.com/a/4467/44 – Andrew Hunt Aug 14 '15 at 22:09
  • Hey @Andrew Hunt. I pasted a copy of civicrm.settings.php in a defaut folde in civicrm_starterkit directory. The same message seems to show up. – Yossi Aug 16 '15 at 7:05
  • Another option is that you could create a settings_location.php file and set the variable CIVICRM_CONFDIR , this can specify where your civicrm.settings.php is – Seamus Lee Aug 16 '15 at 11:03
  • Sorry, I think i got tripped up on relative paths, and it should be code/profiles/default (corresponding to sites/default when you're in sites/all/modules). Edited the answer above. – Andrew Hunt Aug 16 '15 at 12:05
0

I had this same error message pop up while trying to run the scheduled jobs via url. Si I dug a little deeper and I was able to fix this by adding the custom code from the civicrm starterkit which is in these files:

Config.civicrm.php session.php Drupal.php

It's a little lengthy to describe each edit but if you download the starte rkit and a regular version of civicrm 4.4.7 you can vimdiff those files I mentioned and paste the custom starterkit code in your civicrm files it should work. A little messy but it did the trick

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.